Википедија:Огласна табла за администратори: Разлика помеѓу преработките

::::Исто така стојам на кажаното да се избришат пренасочувањата и да се користат ботовите само по барање на корисници (за покрупни работи со консензус), никако по своја волја. Сега за сега, ботовите слободно може да се користат за правописни грешки, ставање шаблон Сзр и посакување добредојде.--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 20:40, 15 мај 2013 (CEST)
:::::Во основа, ботовите би требало да се користат само за оние работи за кои им бил одобрен статусот. Ако се стави експлицитно во начелата на Википедија на македонски јазик, не би имало понатамошни проблеми. --[[User:Misos|Милош]] <small>([[User talk:Misos|разговор]])</small> 23:11, 15 мај 2013 (CEST)
Ми се чини дека се заборава основната улога на администраторите: „блага“ администрација и помагање во спроведувањето на одлуките на заедницата. Под заедница се подразбираат сите корисници, а не само администраторите. Тоа што овој проблем е изнесен на огласната табла за администратори не значи дека администраторите треба да донесат сопствена одлука и да ја применат.
Почна некаква дискусија, која доколку ја поминете од почеток до крај изгледа недовршена, и некако се премина на бирање на казна. Мислам дека сеуште има простор за расчистување на недоразбирањата. Барем на Википедија тоа би требало да биде (релативно) едноставно. --[[User:Misos|Милош]] <small>([[User talk:Misos|разговор]])</small> 23:19, 15 мај 2013 (CEST)
 
=== Предлог===