Отвори го главното мени

Промени

Одземени 2 бајти ,  пред 6 години
 
== Флора и Фауна ==
Единствено на Гремовата Земја се присутни некои лишаи и мов додека живеотинскиотживотинскиот свет е поразновиен и побогат. Најкарактеристични се пингвините, кои живеат во колонии во крајбрежните делови на континентот. За разлика од копнениот дел, во водите околу Антарктикот живеат разни морски животни, а најкарактеристични се китовите.
 
== Население ==
Анонимен корисник