Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

нема опис на уредувањето
 
Било кој [[Википедија:Assume good faith|добронамерен]] напор за подобрување на енциклопедијата, па дури и ако е погрешен или лежи на погрешни претпоставки, не е вандализам. Дури и злонамерни едитирања кои не се прават експлицитно без аргументи не може да се сметаат за вандализам на Википедија. Пример, додавањето на лично мислење за прв пат не е вандализам — тоа само не е од помош, и треба да се избрише или да се преиначи.
Пасамннжаганоаонобевебворпод6(886(@(78&7(>¥*,$)сро сачай
 
Правење на блатантен вандализам меѓутоа претставува прекршување на политиката на Википедија; откако ќе биде [[#Како да препознаете вандализам|препознаен]] со него треба да биде [[#Постапување со вандализам|соодветно постапено]], ако не можете да се справите со вандалот самите, тогаш може да побарате [[Википедија:Интервенција на администраторот против вандализам|помош од другите]].
 
Анонимен корисник