Разлика помеѓу преработките на „Униформен распоред“

с
променив еден математички израз, го направив во математички формат
с (променив еден математички израз, го направив во математички формат)
за
 
<math>a \le X \le b</math>
 
Заклучуваме дека веројатноста да ја избереме било која вредност од интервалот е иста. Додека веројатноста да избереме вредност надвор од интервалот е 0. Кога вредноста на случајната променлива е во определениот интервал многу често се случува веројатноста да е многу блиску до 0. Тоа се случува поради големиот број вредности кои можат да земат место во некој интервал, всушност помеѓу било кои 2 броја може да се постават бесконечно многу други броеви.
95

уредувања