Разлика помеѓу преработките на „Драган Богдановски“

 
=== Години по заробеништвото ===
По излегувањето од затвор извесново 1988 година, кратко време живее во Скопје, а штом добива патна исправа заминува во [[Малме]], [[Шведска]], каде ја подготвува програмата за формирање на национална политичка партија во Македонија (која е отпечатена во весникот „Млад Борец”). Таа партија по идеја на Драган Богдановски треба да се вика „Демократска партија на македонско национално единство”, ДПМНЕ. Во 1990 година заедно со Гојко Јаковлевски од [[Берлин]], се состануваат во [[Минхен]], каде се донесува одлука за формирање на партијата со предзнак ВМРО. На состанокот присуствуваат и [[Љупчо Георгиевски]], [[Борис Змејковски]] и [[Владо Транталовски]] од [[Ресен]], по што партијата се формира и регистрира во Македонија.
 
=== Последни години ===
Анонимен корисник