Разлика помеѓу преработките на „Среќна Нова ’49“

Додадени 2.197 бајти ,  пред 8 години
== Бисери ==
 
 
{{Здраво Курбла! Здраво Пиги!
"- Си се прочул ептен набрзина. Кажујат све си можел.
Нешто нѝ е љут.
 
}}
- Шо треба?
 
- Пеницилин!
 
- Ијам.
 
- Кога?
 
- У секоје време на мој терен.
 
- Ха, ха. Шо е твој терен? Нов си, не знам.
 
- Водно, кај кршот, сабајле у 7.00
 
- Шес комада.
 
- Ијам. Два сома. Ампула.
 
- Шо?
 
- Ако ти чини, прав "американец".
 
- Платено."
 
 
 
 
 
 
 
"- Касните.
 
- Ги имаш стварите?
 
- Седите.
 
- Брзаме.
 
- Прав "американец".
 
- Стварно све си можел. Исплати му!"
 
 
 
 
 
 
 
{{"- Здраво Курбла! Здраво Пиги! Нешто нѝ е љут.
 
- Нејќе да каже здраво.
 
- Ќе пукам!
 
- Јок. Другар ти Толе сврши работа.
 
- Ах, извини Пиги, морално беше. ...ох...
 
- Ти текнује за штакава? Има да чопам како шатка за цел живот. А, и овие имаат нешто за зимање.
 
- Знам.
 
- Добро е што знаеш. Право да ти кажам брат, криво ми е што стана вака. Боље ќе беше да станеме ортаци. "Бугер & Курбла ltd". Еби му мајката. Судбина. А, ти си крив, за цело време нè запостављаше. И се курчеше.
 
- Ајде бе работи, не јади гомна, ќе настинам.
 
- Добро. Кај си бе?
 
- Овде сам.
 
- Знајеш што е ова?
 
- Клозетска [[цевка]].
 
- Цевка од [[олово]]. Со денови сме седеле и мислеле како да те спичкаме. Ко мајка му на овој Пемба из [[Ниш]], го знаеш. Страшна женска, ѝ текна: гоманрот со гомнарски цевки! Она така и мажот ѝ, очувот на Пемба го спичкала.
 
- Јесте. Тако је.
 
- Доџи овамо! Доџи овамо бре, што си застануо? Ајде, земи цевку и работи!"
 
== Реакции и награди ==
Анонимен корисник