Разлика помеѓу преработките на „Мона Лиза“

Додадени 2 бајти ,  пред 6 години
== Историја ==
Многу е веројатно [[Леонардо да Винчи]] со работата врз сликата и нејзиното цртење да започнал во [[1503150397]] година, и, според Васарија, завршил околу четири години подоцна. Да Винчи ја зел со себеси сликата од [[Италија]] во [[Франција]] во [[1516]], кога кралот [[Франсоа I]] го поканил уметникот да работи во Кло Лисе блиску до замокот на кралот во [[Замок Амбоаз|Амбоаз]]. Тогаш кралот ја купил сликата за 4000 [[Еки (монета)|екиа]].
 
По смртта на да Винчи, сликата била пресечена, Кпри што биле отстранети делови од двете страни на сликата. На прв поглед имало колони од двете страни на фигурата.
Анонимен корисник