Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

Откажано уредувањето 3064794 на уредникот 217.16.90.148 (разговор)
(Откажано уредувањето 3064794 на уредникот 217.16.90.148 (разговор))
 
==Општа рамка==
Ова начело ги покрива личните податоци собрани или зачувани од Фондацијата на нејзините сервери во релација со проектите и нивните заедници. Во контекст на своето Начело за задржување на податоци, Фондацијата го собира и задржува најмалиот можен дел од лично препознатливите податоци за да ги исполни операциските потреби на своите проекти. Вашите лични податоци нема да бидат откриени и се потполно анонимни.
 
==Јавната и соработувачката природа на проектите==