Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

нема опис на уредувањето
с (Отстранета заштитата на „Википедија:Заштита на личните податоци“: нема потреба од бесконечна заштита)
 
==Општа рамка==
Ова начело ги покрива личните податоци собрани или зачувани од Фондацијата на нејзините сервери во релација со проектите и нивните заедници. Во контекст на своето Начело за задржување на податоци, Фондацијата го собира и задржува најмалиот можен дел од лично препознатливите податоци за да ги исполни операциските потреби на своите проекти. Вашите лични податоци нема да бидат откриени и се потполно анонимни.
 
==Јавната и соработувачката природа на проектите==
Анонимен корисник