Разлика помеѓу преработките на „Брегова ластовичка“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: {{Taxobox | name = Брегова ластовичка | image = Riparia riparia -Markinch, Fife, Scotland -flying-8-4c.jpg | image_width = 300px | image...)
 
{{превод}}
{{Taxobox
| name = Брегова ластовичка
}}
 
'''Бреговата ластовичка''' (''Riparia riparia'') е [[птица преселница]], [[врапчевидна]] [[птица]] во фимилијата на [[ластовици]] . Има широк[[биолошки досег]] во лето,ја опфаќа цела [[Европа]] и [[Средоземно морските]] држави, дел од серверна [[Азија]] и исто така [[Серверна Америка]].Во зима, на источна и јужна [[Африка]], [[Јужна Америка]] и [[Северна Азија]]. Позната е како '''Bank Swallow''' во северна Америка, и како '''Collared Sand Martin''' во Јужна Азија, и понекогаш како '''Европска Брегова Ластовичка'''.
 
==Опис,систематика и таксономија==