Западен тунелски ѕид (Ерусалим): Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
 
 
По завршувањето на [[Шестдневна војна од 1967|Шестдневната војна]], Министерството за религиозни работи на [[Израел]] започнало со испитување на [[Ѕидот на плачот]] и околината околу неа. Раскопувањата траеле околу дваесет години и откриле многу нови факти за историјата и географијата на [[Стар град (Ерусалим)|Стариот Град]] во [[Ерусалим]]. Било утврдено дека тунелот има должина од 500 метри. Според ископувањата, во тунелот биле пронајдени археолошки предмети уште од времето на [[Ирод|Ирод I Велики]], дел од реконструкцијата на [[Ѕидот на плачот|Западниот ѕид]] од времето на династијата [[Династија Емевија]].
 
{{Израел-ист-никулец}}