Разлика помеѓу преработките на „Шакал“

Додаден 1 бајт ,  пред 7 години
==Преносливо значење==
 
Популарната, но донекаде неточна, идеја за чакалите како [[Мршојади|мршојадни]] животни, придонесува за негативна асоцијација кога ќе се спомене тоа. Заедничко е оттаму и поврзувањето на зборот чакал со човек, дури и со група луѓе кои се однесуваат со одредени сличности - тепање, зборување агресивно, подло однесување и сл.ситуации во кои се напаѓа паднатиот.
 
{{Vikipedia}}