Разлика помеѓу преработките на „Шакал“

Додадени 74 бајти ,  пред 7 години
 
==Преносливо значење==
 
Популарната, но донекаде неточнинеточна, идеја за чакалите како [[Мршојади|мршојадни]]животни, придонесува за негативна асоцијација кога ќе се спомене тоа. заедничкоЗаедничко -е оттаму и поврзувањето на зборот чекалчакал со човек, дури и со група луѓе кои се занимаваатоднесуваат со одредени професиисличности - типажтепање, оприличавамзборување агресивно, подло однесување; који сл.ситуации во кои се напаѓа паднатиот.
 
{{Vikipedia}}