Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

нема опис на уредувањето
 
{{Универзитет
|image =[[Податотека:Грб_на_Универзитетот_Гоце_Делчев.png|250п]]
|name = Универзитет „Гоце Делчев“
|established = 2007
==Симболи<ref>[http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/zaugd/simboli Официјална веб-страница на Универзитетот „Гоце Делчев“ - „Симболи“]</ref>==
===Грб на Универзитетот===
[[Податотека:Грб_на_Универзитетот_Гоце_Делчев.png|мини|120п|алт=Грб на Универзитетот Гоце Делчев|Грб на Универзитетот „Гоце Делчев“]]
Грбот на Универзитетот е со тркалезна форма. Во средината е училиштето во Ново Село - Штип, каде што Гоце Делчев учителствувал (Ректорат на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип), во горниот дел од кругот е испишан текстот: Универзитет „Гоце Делчев“, а во долниот дел: Штип.
Со грбот, знамето и химната се претставуваат Универзитетот и единиците на Универзитетот. Грбот на Универзитетот се употребува на знамето, дипломите, плакетите, признанијата, меморандумите, изданијата на Универзитетот, како и на пригодни ковани пари, што се издаваат по повод јубилејни прослави на Универзитетот и друго.
246

уредувања