Разлика помеѓу преработките на „ОУ „Славчо Стојменски“ - Виница“

нема опис на уредувањето
}}
 
'''Основното училиште „Славчо Стојменски“''' се наоѓа во [[Виница]], [[општина Виница]].На 15 и 17.01.2013 година беа одржани две работилници со наставниците од предметна и одделенска настава на теми,,Говорот на телото во наставата" обучувачи Јадранка Илиева- наставник и Марина Спасова-наставник и ,,Вештини на комуникации-видови комуникации"обучувач Јордан Стојанов-училишен педагог,Наставничките Невенка Дончева и Радмила Атанасова и ученици од IV-3 одд. од ОУ„Славчо стојменски“ Виница го освоија ПРВОТО место на наградниот конкурс за изработка на новогодишна елка од амбалажен отпад распишан од Друштво за управување со пакување и отпад од пакување ЕКО-ПАК ХИТ ДОО Кочани,Посета на Американскиот амбасадор на нашето уцилиште на 27.10.2011 год,На 24.03 .2011 год се одржа меѓународен натпревар по математика ,,КЕНГУР 2011". На кој и нашето училиште зема активно учество.Се натпреваруваа ученици од 2 до 8 одд.успешните ученици на ОУ„Славчо Стојменски„ и за нивните ментори за постигнатите резултати на регионален натпревар по м,атематика:
== Учество на натпревари ==
==Освоени награди==.успешните ученици на ОУ„Славчо Стојменски„ и за нивните ментори за постигнатите резултати на регионален натпревар по м,атематика:
Стефани Цветанова- прво место
Бојан Серафимов- прво место
На регионален натпревар по англиски во Делчево Кристина Петрова освои трета награда
Кристијан Стојменовски - петто место,На 10 април 2010 Во ОУ„Славчо Стојменски се одржа регионален натпревар шпо математика на кој учествуваа околу 90 ученици од IV- VIII одделение од повеќе училишта од Виница и Кочани . Победија најдобрите.
== Учество на натпревари ==
==Освоени награди==
== Познати личности кои учеле во ова училиште ==
==Познати личности кои предавале во ова училиште==
Анонимен корисник