Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

нема опис на уредувањето
 
===Знаме на Универзитетот===
[[Податотека:Знаме_на_Универзитетот_Гоце_Делчев.jpg|мини|120п|алт=Знаме на Универзитетот Гоце Делчев|Знаме на Универзитетот Гоце Делчев]]
 
Знамето на Универзитетот е во правоаголна форма, во бордо боја, со златно-жолти реси на рабовите. Во средината е грбот на Универзитетот во златно-жолта боја. Во долниот дел од знамето, во два реда по неговата должина пишува: „Јас го разбирам светот, единствено, како поле за културен натпревар меѓу народите“.
Знамето на Универзитетот стои постојано истакнато на објектот на Ректоратот на Универзитетот.
 
===Универзитетски инсигнии===
[[Податотека:Инсигнии на Универзитетот Гоце Делчев.png|мини|120п|алт=Инсигнии на Универзитетот Гоце Делчев|Инсигнии на Универзитетот Гоце Делчев ]]
Универзитетските инсигнии се состојат од меѓусебно поврзани гравури кои ја симболизираат културата на регионот во кој делува Универзитетот во Република Македонија.
Универзитетските инсигнии ги носат: ректорот и проректорите на Универзитетот, како и деканите, односно директорите на единиците на Универзитетот, на прослави, промоции и други свечености на Универзитетот и единиците на Универзитетот, или на други национални и меѓународни манифестации.
246

уредувања