Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

нема опис на уредувањето
с
 
{{Универзитет
|name = Универзитет „Гоце Делчев“
 
===Универзитетски инсигнии===
[[Податотека:Инсигнии на Универзитетот Гоце Делчев.png|мини|Инсигнии на Универзитетот Гоце Делчев ]]
 
Универзитетските инсигнии се состојат од меѓусебно поврзани гравури кои ја симболизираат културата на регионот во кој делува Универзитетот во Република Македонија.
Универзитетските инсигнии ги носат: ректорот и проректорите на Универзитетот, како и деканите, односно директорите на единиците на Универзитетот, на прослави, промоции и други свечености на Универзитетот и единиците на Универзитетот, или на други национални и меѓународни манифестации.
246

уредувања