Палеобалкански јазици: Разлика помеѓу преработките

поправки
[непроверена преработка][непроверена преработка]
сНема опис на уредувањето
(поправки)
 
* '''Фригијско - Ерменска група'''
** [[фригијскифригиски јазик]] †
** [[македонски (антички) јазик]] †
** [[пајонски јазик]] †
** [[ерменски јазик]]
* '''Илирска група'''
** [[илирски јазик]] †
** [[месапски јазик]] †
* '''тракиска група'''
** [[тракиски јазик]] †
** [[дакиски јазик]] †
* '''Венетска група'''