Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

с
нема опис на уредувањето
с
 
{{Универзитет
|name = Универзитет „Гоце Делчев“
|website= [http://www.ugd.edu.mk/ www.ugd.edu.mk]
}}
 
==За Универзитетот==
 
'''Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип''' е државен универзитет, рангиран на второто место на листата на државни универзитети во државата. Како млада и енергична високообразовна институција која постојано ги следи интересите на младата популација, како и најновите светски економски, индустриски и технолошки трендови креира извонредни можности за високо образование. Дипломите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се меѓународно признати и се сигурна потврда за влез на домашниот и меѓународен пазар на трудот. Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип интегрира 13 факултети, организирани во 3 универзитетски кампуси. Наставата се изведува во наставни центри кои се дисперзирани во 12 града во Македонија. 19.000 студенти веќе го препознаа Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, како одлична можност за својот академски раст.<ref>[http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/zaugd Официјална веб-страница на Универзитетот „Гоце Делчев“ - „За Универзитетот“]</ref>