Разлика помеѓу преработките на „Категорија:Заштитени страници“

Нема измена во големината ,  пред 12 години
с
ситна поправка
(интервики, кат, шаблони, објаснување)
с (ситна поправка)
Оваа категорија и нејзините подкатегории содржат страници што биле '''целосно заштитени''' во согласност со [[Википедија:Правила за заштитување|правилата за заштитување]]. Целосна заштита значи забрана за уредување од било кој, освен од [[Википедија:Администратори|администратори]]. За полузаштитени страници, коишто не може да се уредуваат од <!-- [[Wikipedia:Why create an account?| -->анонимни и новорегистрирани корисници<!-- ]] -->, видете [[:Категорија:Полу-заштитени страници]]
 
За да додадете страница во оваа категорија, додадете {{[[Шаблон:Заштитено|Заштитено]]}} или еднаеден од поспецифичните [[:Категорија:Шаблони за заштитување|шаблони за заштитување]]. Таков шаблон треба да се постави само ако страницата е всушност заштитена.
 
Треба да се знае дека самото додавање на шаблон '''не''' ја заштитува страницата. Исто така, самото заштитување на страницата не го додава шаблонот автоматски. За да се избегнат забуни, најдобро е да се додава шаблонот '''веднаш''' по заштитувањето на страницата.