Разлика помеѓу преработките на „Драган Богдановски“

ДООМ развива широка активност помеѓу Македонците кои по 1960-тите години масовно ја напуштаат својата земја од економски или политички причини, поради што набргу се соочува со тогашната Служба за државна безбедност (СДБ), која ги следи и повремено ги попречува неговите активности. Се организира кражба на неговата печатница во [[Минхен]], која е пренесена од Осло во Брисел па во Минхен и во која се печати списанието „Македонска нација”.
 
Сепак, СДБ не презема акции за целосна елиминација на дејноста на Драган Богдановски, бидејќи тој со својата борба делува против дејствувањето на разни странски пропаганди, политички или црковни институции кои Македонците во странство ги поплавува со прогрчка, пробугарска и друга пропаганда, каква што спроведуваа „Панмакедоники”, [[Македонска патриотска организација|МПО]] на [[Ванчо Михајлов]], „Славјански комитет” на НБР[[Бугарија|НРБ]] и други. Во тој период (1958-1977) најголема битка водеше против [[Македонска патриотска организација|МПО]].
 
=== Основање на ВМРО-ДПМНЕ ===
Анонимен корисник