Разлика помеѓу преработките на „Серта“

Додадени 347 бајти ,  пред 15 години
нема опис на уредувањето
[[Серта]] е гранична [[планина]] помеѓу двете рељефни целини [[Ниска Македонија (Повардарие)]] и [[Источно-Вардарска група планини и котлини (родопски)]] во [[Штип]]ската [[околија]], на околу 15 км југоисточно од [[Штип]]. Позната е и под [[име]]то [[Конечка Планина]] бидејќи започнува кај селото [[Конче]] каде и се наоѓа највисокиот врв [[Волчјак]] 1 159 метри надморска височина. Највисокиот дел на [[планина]]та е над [[село]]то [[Лесковица]], и потоа опаѓа во [[насока]] на [[Радовиш]].
==Серта==
[[Серта]] е [[планина]] во [[Штип]]ската [[околија]], на околу 15 км југоисточно од [[Штип]]. Позната е и под [[име]]то [[Конечка Планина]] бидејќи започнува кај селото [[Конче]]. Највисокиот дел на [[планина]]та е над [[село]]то [[Лесковица]], и потоа опаѓа во [[насока]] на [[Радовиш]].