Разговор со корисник:Fsimeski: Разлика помеѓу преработките

с
с (Покана за Вики средба)
Зошто статиите што ги создавам, автоматски не се поврзуваат со статиите на истата тема на другите јазици? Дали има некоја посебна процедура за тоа поврзување да се изврши и на левата страна да стои на кои се јазици ја има статијата? Фала. [[User:Fsimeski|Fsimeski]] <small>([[User talk:Fsimeski|разговор]])</small> 10:04, 14 јануари 2012 (CET)
 
:Потребно е мануелно да се додадат врските со соодветните статии на другите јазични изданија, доколку ги има. Пример, статијата [[ЏетсунЏецун Пема]] на крајот ги има додадено врските [[be:Джэцун Пема]], [[cs:Džetsun Pema]], [[de:Jetsun Pema]], [[en:Jetsun Pema]] итн. Наједноставно е доколку се најде соодветната статија на англиската википедија, врските да се прекопираат со едноставно cut & paste во македонската википедија и секако на англиската википедија да се додаде врска кон статијата на македонската википедија, на тој начин, пример ако се земе <nowiki>[[mk:Џетсун Пема]]</nowiki>, тоа ќе овозможи во иднина ботовите автоматски да додаваат врски во статијата кон другите јазични изданија.--[[User:Brest|brest]] <small>([[User talk:Brest|разговор]])</small> 10:46, 14 јануари 2012 (CET)
 
== Покана за Вики средба ==