Разлика помеѓу преработките на „Учење“

Додадени 12 бајти ,  пред 11 година
===Напредување во текот на учењето===
Како учењето ќе напредува зависи од голем број фактори.
<br>1. Од материјалот што се учи. Поинакво е напредувањето при вербалното, а поинакво при моторното учење.
<br>2. Од методот на учење. Поинакво е напредувањето кога се учи по пат на обиди и грешки, а поинакво кога се учи по пат на обид.
<br>3. Од карактеристиките на личноста која учи. Напредувањето во учењето зависи од претходните знаења, од способностите, интересите, стравовите, темпераментот, карактерот, моменталната состојба на организмот итн.
 
===Важноста на процесот на учењето за човекот===
1.250

уредувања