Галички дијалект: Разлика помеѓу преработките

с
[проверена преработка][проверена преработка]
сНема опис на уредувањето
 
== Територија ==
Дијалектот се зборува на територијата околу селото [[Галичник]] и во реонот наречен Мала Река, каде спаѓаат и селата: [[Гари]], [[Лазарополе]], [[Сушица (Ростушка)|Сушица]], [[Тресонче]], [[Осој (Дебарско)|Осој]], [[Селце (Ростушко)|Селце]] и [[Росоки]].
 
== Фонолошки карактеристики ==