Разлика помеѓу преработките на „Ултразвук“

Додадени 30 бајти ,  пред 8 години
нема опис на уредувањето
 
 
Магнетострикцијааааа море ејјјј
Магнетострикциј
 
Оваа метода за добивање на ултразвук е базирана на својство на некои материјали да делуваат на магнетниот пол и да менуваат димензии. Овие материјали се во појако магнетно поле и оваа појава се нарекува магнетострикција. Ако краток дел од овие материјали се наоѓа во променливо магнетно поле, тогаш се доведува во резонантно лонгитудинално поле каде електромагнетот пропушта изменична стуја која одговара на фрекфенцијата
Анонимен корисник