Разлика помеѓу преработките на „Список на македонски зборови со германско потекло“

с
бакенбарди
с (рерна)
с (бакенбарди)
| [[:de:Auspuff|''Auspuff'']]
| Цевка за исфрлање гас
|-
|[[Бакенбарди]]
|[[:de:Backenbart|''Backenbart'']]
| Брада само на лицето, а не на подбрадокот
|-
| [[Бина]]