Разлика помеѓу преработките на „Долно Косоврасти“

;Цркви
*[[Црква „Св. Никола“ - Долно Косоврасти|Црква „Свети Никола"]] - црква од [[19 век]], возобновена во [[1985]] година.
 
;Училишта
* [[ОУ „Долно Косоврасти“ - Долно Косоврасти]]
 
== Културни и природни знаменитости ==