Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

 
Во македонската историографија не се користи името ''Македонско-одринско ополчение'' се сретнува како Штаб на '''Македоно-одринските доброволечки чети''' види: [http://www.scribd.com/doc/31614246/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0 ПРЕДАВСТВАТА И АТЕНТАТИТЕ ВО МАКЕДОНСКАТАИСТОРИЈА] или '''Македонско-одринското доброволство''' види: [http://www.youtube.com/watch?v=tDOghNL10XY ВМРО (6) 1908 - 1918 IMRO, young turk revolution, balkan wars], согласно изворите би требало да се промени името... --[[User:Dalco26|Хилариус Книгоподврзувачот]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 18:38, 28 ноември 2012 (CET)
::Најубаво име за статијава би било „Македонско-одрински доброволни чети“. Ополчение не постои како збор. --<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 18:42, 28 ноември 2012 (CET)