Разлика помеѓу преработките на „Црногорски јазик“

нема опис на уредувањето
|fam2=[[Словенски јазици|словенски]]
|fam3=[[јужнословенски јазици|јужнословенски]]
|fam4=[[штокавско наречје|штокавски]]
|fam4=[[српскохрватски]]
|nation={{MNE}}
|agency=[[Одбор за стандардизација на црногорскиот јазик]]