Разлика помеѓу преработките на „Јовица Тасевски - Етернијан“

* „Посоки и огледи“ (книжевни критики, есеи и студии, 2006)
* „Синтакса на светлината“ (поетски избор, том 91 во проектот „Македонска книжевност“, 2008)
* „Синтаксис на светлината“ (поетски избор, препев на бугарски јазик, 2010)
* „Syntax of the Light“ (поетски избор, препев на англиски јазик, 2011)
* „Исход“ (поезија, 2012).
 
Заедно со [[Маја Апостолоска]] го има составено изборот од современата македонска поезија со библиски, религиозни и апокрифни мотиви што излезе како специјален број на списанието Стремеж (11/12. 2000). Приредувач е и на антологијата на младата македонска поезија „Неидентификувана небесна дојка“ (2001).
16

уредувања