Разлика помеѓу преработките на „Фигура (стилистика)“

нема опис на уредувањето
'''Стилските фигури '''познати и како изразни средства авторите ги употребуваат за да постигнат поголема '''сликовитост,музикалност и емоционалност''' во творбата.Со нив творбата '''стилски''' се збогатува и ја прави попривлечна за читателот.
Стилски фигури се Епитет(најчесто придавка која ја појаснува именката),Ономатопеја(буквално изкажување на звуци),компарација(споредба).
 
Анонимен корисник