Разлика помеѓу преработките на „Сончево зрачење“

Откажано уредувањето 2793542 на уредникот 92.53.15.14 (разговор)
(Откажано уредувањето 2793542 на уредникот 92.53.15.14 (разговор))
Стандарните елементи на фотонапонските системи се фотонапонските модули, контролорите на полнењето на акумулаторите, акумулатори, проводници, носечки системи. Кога е потребно да се обезбеди електрична енергија со напон од 220 V се користат уреди кои ја претвараат еднонасочната струја од [[акумулатор]]ите во наизменична со соодветниот [[напон]].
Primer doma dole gore sekdeka da se odi i da se seta toa e obavezena navika.
 
=== Како работи фотонапонскиот модул ===