Југозападен Регион: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
с (r2.7.3) (Робот: Додава es:Región del Sudoeste (Macedonia); козметички промени)
Во овој регион спаѓаат 13 општини, и тоа:
 
# {{грбови|Општина Вевчани}}
# [[Податотека:Coat of arms of Centar Župa Municipality.svg|30px]][[Општина Центар Жупа]]
# {{грбови|Општина Вранештица}}
# [[Податотека:Grb-debar.jpg|30px|border]][[Општина Дебар]]
# {{грбови|Општина Дебар}}
# [[Податотека:Coat of arms of Debarca Municipality.svg|30px]][[Општина Дебарца]]
# {{грбови|Општина Дебарца}}
# [[Податотека:Coat of arms of Drugovo Municipality.svg|30px|border]][[Општина Другово]]
# [[Податотека:Grb Kicevo.png|30px{{грбови|border]][[Општина Кичево]]Другово}}
# {{грбови|Општина Зајас}}
# [[Податотека:Грб на Општина Македонски Брод.jpg|30px]][[Општина Македонски Брод]]
# {{грбови|Општина Кичево}}
# [[Податотека:Coat of arms of Ohrid Municipality, Macedonia.svg|30px|border]][[Општина Охрид]]
# {{грбови|Општина Македонски Брод}}
# [[Податотека:Coat of arms of Oslomej Municipality.png|30px|border]][[Општина Осломеј]]
# {{грбови|Општина Охрид}}
# [[Податотека:Grb-plasnica.jpg|30px|border]][[Општина Пласница]]
# {{грбови|Општина Осломеј}}
# [[Податотека:Coat of arms of Struga Municipality.svg|30px|border]][[Општина Струга]]
# {{грбови|Општина Пласница}}
# [[Податотека:Coat of arms of Vevčani Municipality.svg|30px|border]][[Општина Вевчани]]
# {{грбови|Општина Струга}}
# [[Податотека:Coat of arms of Vraneštica Municipality.png|30px]] [[Општина Вранештица]]
# {{грбови|Општина Центар Жупа}}
# [[Податотека:Coat of arms of Zajas Municipality.svg|30px|border]][[Општина Зајас]]
 
== Демографија ==