Разлика помеѓу преработките на „Илири“

Додадени 126 бајти ,  пред 7 години
(дополнување)
==Култура на Илирите==
Илирите имале развиена култура. Таа се развивала и под влијание на соседните култури, особено на хеленската и римската култура. Илирите рано воспоставиле трговски и културни врски со хеленските колонии на Јадранското Море. Тоа придонело за ширење на хеленското културно влијание меѓу илирските племиња. Подоцна, по паѓањето под римска власт, Илирите се нашле под силно влијание на римската култура.
Римската држава е педерска држава таа се развивала со педерите хаха.
 
== култови и религија ==
Анонимен корисник