Разлика помеѓу преработките на „Војна и мир“

Додадени 4 бајти ,  пред 7 години
нема опис на уредувањето
{{внимание}}
{{викифицирање}}
{{infobox book |
| name         = Војна и мир
| title_orig   = Война и миръ
| translator   =
| image        = [[File:Tolstoy - War and Peace - first edition, 1869.jpg|Front page of ''War and Peace'', first edition, 1869 (Russian)]]| author       = [[Лав Толстој]]
| author       = [[Лав Толстој]]
| cover_artist =
| country      = [[Русија]]| language     = Руски, одделни дијалози на француски| series       =
| series       =
| genre        = [[историски роман]], романса, [[војна|воена хроника]], [[филозофија|филозофски роман]]
| publisher    = Руски гласник (серијал)| release_date = 1869 год.
| release_date = 1869 год.
| media_type   = Печатено (тврди корици)| pages        = 1,225 (прво публикувано издание)| isbn         = | preceded_by  = Козаците (1863)
| media_type   = Печатено (тврди корици)
| pages        = 1,225 (прво публикувано издание)
| isbn         =
| preceded_by  = Козаците (1863)
| followed_by  = [[Ана Каренина]] (1877)
}}