Разлика помеѓу преработките на „Тимар“

Додадени 18 бајти ,  пред 8 години
 
Тимарот бил мириска земја, односно во сопственост на османлиската држава, мириската земја не можеле да се наследува ниту да се продава. Тимарот можел да премине во користење од татко на син, меѓутоа новиот корисник требало да би запишен во османлиските дефтери со сите права и обрврски кон државата.
 
== Тимар ==
 
== Литература ==