Разлика помеѓу преработките на „Акцент во македонскиот јазик“

с
Отстрането уредувањето на 77.28.245.34 (разговор), вратено на последната верзија на NickyMKD
с (Отстрането уредувањето на 77.28.245.34 (разговор), вратено на последната верзија на NickyMKD)
# акцентски целости од два полнозначни збора;
#акцентски целости со клитика, кои се нарекуваат и ''клитички изрази''.
на пример: Кој е Тука Џони бе
 
== Правила за акцентирање ==