Акцент во македонскиот јазик: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][непроверена преработка]
(дополнување)
# акцентски целости од два полнозначни збора;
#акцентски целости со клитика, кои се нарекуваат и ''клитички изрази''.
на пример: Кој е Тука Џони бе
 
== Правила за акцентирање ==
Анонимен корисник