Ткиво: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 9 години
с
===Видови ткива ===
Животните се изградени од четири вида ткива и тоа:
:*Покривно (епително-кожно) - Кожата е надворешна обвивка на телото која има
заштитна улога
:*Соединително (жилно, 'рскавично, коскено, крвно и масно ткиво)
:*Мускулно (заедно со коскеното ткиво даваат потпора и го движат телото)
:*Нервно (ја усогласува и контролира работата на сите органи)
 
== Види исто така ==