Killing Is My Business... and Business Is Good!: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Ред 16:
'''Killing Is My Business… and Business Is Good!''' е првиот студиски албум на [[треш метал]] бендот [[Megadeth]]. Издаден е во 1985 од Combat Records. Реиздаден е во 2002, на ова реиздадено издание ќе има нов омот и ќе бидат додадени бонус песни.
 
Албумот обработува многу контровирзни теми, од кои најчести се [[смрт]]та, насилството, [[секс]]от и социјалните прашања. Бил добро прифатен од [[хеви метал]] заедницата, и претставувал совршен спој на треш и [[спид метал]]. Во осумте песни кои се нашле на оригиналното издание, спаѓаат преработката на познатиот хит од 60-тите ''These Boots Are Made for Walkin''' од Ненси Синатра, како и една песна која се нашла на првото демо на [[Металика]] - ''[[The Mechanix|Mechanix]]''.<ref>Metal Archives ''"Критички осврт на деби албумот на Мегадет"''[http://www.metal-archives.com/reviews/Megadeth/Killing_Is_My_Business...and_Business_Is_Good!/659/ Encyclopaedia Metallum]</ref><ref>Dark Lyrics ''"Текстови на песните од албумот"''[http://www.darklyrics.com/lyrics/megadeth/killingismybusinessandbusinessisgood.html Megadeth Lyrics]</ref>
 
Постојнава облога на горната слика требаше да биде и на изданието од 1985 година, кога [[Дејв Мастејн]] им дал скица од [[Вик Ретлхед]] на неговата продукциска куќа. Но од таму ја загубиле, па биле приморани да експериментираат и да постават нивни цртеж. Групата била фрапирана од непрофесионалниот однос на Комбат Рекордс, па затоа по излегувањето на албумот си заминале оттаму. При дигиталниот ремикс во 2002 година, фронтменот Мастејн се решил да го врати стариот цртеж како насловна илустрација.