Разлика помеѓу преработките на „А1 телевизија“

нема опис на уредувањето
с
А1, особено со информативната програма, придонесе и во промоцијата и во заштитата на човековите права, во поддршка на ненасилно разрешување на конфликтите, особено на [[Воен конфликт во Македонија, 2001|конфликтот во Македонија во 2001]] година, во воспоставување на фер и демократски изборни процеси.
 
По повеќе од 18 години најстарата, приватна телевизија престанала да емитува програма на [[30 јули]] [[2011]] год. поради одлука на АЕК ([[Агенција за електронски комуникации]]). Директорот на АЕК донел решение на кое се повикува по член 62 став 1 алинеја 4 од законот за радиодифузна дејност, бидејке компанијата А1- телевизија ДОООЕЛ- Скопје имала отворено стечајна постапка. Дел од македонските експерти сметале дека ова е пресметка на владејачката партија со А1 телевизија која известувала од опозициска страна,односно власта ја затворила А1 Телевизија. Сопственикот на А1 Телевизија и уште неколку негови соработници во исто време се во притвор поради основано сомнение за кривично дело, [[затајување на данок]].
Во јули [[2008]] година, во рамките на А1 телевизија била оформена и нова [[А2 телевизија]].
 
Анонимен корисник