Разлика помеѓу преработките на „Денис Мењшов“

|date= 26 јули 2007
|publisher= Eurosport
}}</ref> Подоцна истата година, гоја освоил [[Вуелта а Еспања 2007|Вуелта а Еспања]], откако водел во втората половина на трката. На Вуелта освоил и една етапа, како и планинскиот и комбинираниот пласман.
 
Во [[Тур де Франс 2008|2008]] Мењшов бил фокусиран на Тур де Франс и не ја одбранил неговата титула на Вуелта.<ref>{{цитирана веб страница