Отвори го главното мени

Промени

нема опис на уредувањето
{{внимание}}
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
'''Општествени науки''' се група на академски дисциплини што ги проучуваат човечките аспекти на светот. Тие се базираат на примена на научни методи во изучувањето на човечката средина. Исто така се познати како ''меки науки''.