Разлика помеѓу преработките на „Маја Апостолоска“

Нема измена во големината ,  пред 7 години
нема опис на уредувањето
* ”Именувањето“ (поезија, 2009)
 
Заедно со [[Јовица Тасевски - Етернијан]] го има составено изборот од современата македонска поезија со библиски, религиозни и апокрифни мотиви што излезе како специјален број на списанието Стремеж (11/12. 2000). Нејзината поезија е преведена на повеќе јазици и објавена е во неколку избори и антологии на македонската поезија. Добитничка е наградата „Бели мугри“ за најдобра поетска книга од автор до 35-годишна возраст, која ја доделува Домот на културата „Кочо Рацин“ - Скопје.<ref>[http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=30443023&mid=24&tabId=&tabindex=0 Официјален портал на Град Скопје]</ref><ref>[http://www.mia.mk/default.aspx?mId=3&vId=69792529&lId=1&title=%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%95%D0%94%D0%9E%D0%9D%D0%98%D0%88%D0%90+-+%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90 Македонска информативна агенција 09. 12. 2009]</ref><ref>[http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=38472 Кирилица 09. 12. 2009]</ref><ref>[http://www.culture.in.mk/story_mk.asp?id=30634&rub=58 Култура во РМ 10. 12. 2009]</ref><ref>[http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=3&tabid=1&EditionID=1888&ArticleID=128671 Време 10. 12. 2009]</ref><ref>[http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=4F33E12FFF35AC46871BF56C94962C8B Вечер 10. 12. 2009]</ref><ref>[http://www.dnevnik.com.mk/?itemID=4C4C4459413C944B9D3C4C2538097190&arc=1 Дневник 11. 12. 2009]</ref>
 
== Извори ==
16

уредувања