Разлика помеѓу преработките на „Британска Империја“

с
нема опис на уредувањето
с
{{викифицирање}}
{{внимание}}
{{Infobox country
 
|name=Британска империја
|image_flag=Flag of the United Kingdom.svg
|image_map=The British Empire.png
|map_caption=Делови од светот што некогаш припаѓале на Британската империја. Денешните [[британски прекуморски територии]] се потцртани со црвено.
}}
'''Британската империја''' опфаќала доминиони, [[колонии]], управи и други колонии кои биле под власт на Обединетото Кралство. Настанало од прекуморските колонии и трговските места кои ги развила Англија во доцните години од 16-тиот и 17-тиот век.