Разлика помеѓу преработките на „Безвучна забна струјна согласка“

с
| colspan="2" | [[арапахо (јазик)|арапахо]] || colspan="2" align="center" | {{МФА|[jɔːθɔn]}}|| 'пчела'||
|-
| [[арапски јазик|арапски]]|| [[литературен арапски јазик|литературен]]<ref>{{Harvcoltxt|Thelwall|1990|p=37}}</ref> || {{јаз|ar|[[арапска азбука|ثابت]]}} || {{МФА|[ˈθaːbit]}}||'цврст'|| Претставен со буквата <[[ث]]>.
|-
| colspan="2" | [[башкирски јазик|башкирски]] ||[[кирилица|у'''ҫ'''ал]] || {{МФА|[uθɑɫ]}}|| 'налутен'||
| colspan="2" | [[џуаншки јазици|џуаншки]] || {{јаз|za|[[џуаншка азбука|'''''s'''aw'']]}} || {{МФА|[θaːu˨˦]}}||'јазик'||
|-
|colspan="2" | [[шони (јазик)|шони]] || {{јаз|sjw-Latn|''n'''th'''wi''}} || {{МФА|[nθwɪ]}}|| 'три'|| {{МФА|[θaːu˨˦]}}||'јазик'||
|-
| [[шпански јазик|шпански]] ||[[кастилјски јазик|кастилјски]]<ref>{{Harvcoltxt|Martínez-Celdrán|Fernández-Planas|Carrera-Sabaté|2003|p=255}}</ref> || {{јаз|es|[[шпанска азбука|''ca'''z'''ar'']]}} || {{МФА|[kaˈθar]}}|| 'лови'||