Разлика помеѓу преработките на „Историја на Советскиот Сојуз (1964–1982)“

нема опис на уредувањето
{{Историја на СССР}}
'''Историјата на Советскиот Сојуз во периодот од 1964 до 1982''' година го опфаќа периодот од владеењето на [[Леонид Брежнев]]. Поради ова, овој период е познат и како ''ерата на Брежнев''. Овој период започнал со голем раст во економијата но завршил со голема социјална, политичка и економска стагнација. Главна причина за оваа стагнација била поради фактот што голем дел од економските реформи никогаш не биле целосно извршени.