Разговор:Главна страница: Разлика помеѓу преработките

Дали се пишува слеано („добредојдовте“) или разделено („добре дојдовте“)? Со Е (добре...) или со О (добро...)? Однапред благодарам.
 
:Се пишува слеано или добредојде или добродојде по правописот. Добредојде ми има поопшто значење (за реклами, покани, итн), но се користи и за лични покани, додека добродојде ми има повеќе лично значење, звучи како кратенка од добро (ми) дојде. Така што се зависи од чувството на авторот и од текстот што следува. ([[Корисник:Toci|Toci]] 22:41, 3 март 2008 (UTC))
 
::Тогаш, што мислиш за [http://www.bagra.org/node/8084?page=1 ова]?
Анонимен корисник