Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Критериуми за добра статија“

с
мал додаток
с (мал додаток)
<noinclude>{{КвалитетНавигација}}
{{напатствие|ВП:КЗДС}}
Кога некоја статија е од добар квалитет, но не ги исполнува целосно [[Википедија:Критериуми за избрана статија|критериумите за да биде избрана]], тогаш уредувачите ја бележат како '''добра статија''' и таа станува дел од [[Википедија:Инкубатор|инкубаторот на Википедија]]. Ова им дава на википедијанците прегледност; со дополнителен труд и [[Википедија:Рецензија|рецензија]], добрите статии можат да станат [[Википедија:Избрани статии|избрани]].
 
==Критериуми за добра статија==
Овие минимални критериуми се предуслов за бележење на статијата како добра:</noinclude>
#'''Целосно ја покрива темата''' и ги прикажува најважните погледи;
#'''Добро е напишана''': текстот има енциклопедиски тон и правилен правопис и граматика;
#'''Стабилна е''': не е подлежна на големи промени од ден на ден и нема активни уредувачки војни или расправии околку содржината.
#'''Илустрирана е''' со слики соодветни за темата кои се, по можност, слободни и без проблеми поврзани околу авторското право.
<noinclude>
Овие критериуми не се строги. Тие се само еден мал показател за уредувачот да се одлучи дали да ја oбележи статијата. Најмногу од сè, треба да се [[Википедија:Користете здрав разум|користи здрав разум]].
 
[[yi:װיקיפּעדיע:וואס איז א גוטער ארטיקל?]]
[[zh:Wikipedia:甚麼是優良條目]]
</noinclude>